Chilipeper komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Deze peper prikkelt de warmtezintuigen in de mond (dus niet de smaakzin) en geeft daardoor het idee dat het gerecht te heet is zodat de smaak vaak als 'heet' wordt omschreven.
Rode pepers zijn als onrijpe vorm groen en worden vaak ook in die toestand gegeten, net zoals groene paprika de onrijpe versie van de rode paprika is. De rode paprika is overigens botanisch gezien ook gewoon een peper, maar een heel milde. Er zijn inmiddels ook andere kleurvarianten zoals geel, wit en oranje. Omdat groene pepers langer houdbaar zijn, zijn er planten gekweekt waarbij de groene variant al eetbaar is; gele en oranje varianten zijn gekweekt om meer variatie te hebben.
dinsdag 23 september 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
archief
-
▼
2008
(54)
-
▼
september
(14)
- Buitelen in het gras
- .....Rust Roest
- Ridders aan de Maas
- Oscar Fedor, mijn goede vriend
- Verdwenen Stadsgezicht 's-Hertogenbosch
- NEIN 11!
- Cereus peruvianus 1977 (een nieuwe spruit)
- Een fris blaadje
- De Tuin der Lusten
- Maslow's behoeften Hierarchie
- De boom van het oneindig bestaan
- Chilipeper
- Het hart van de Ardèche
- zeker niet stil in mij
-
▼
september
(14)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten