dinsdag 25 november 2008

Kredietcrisis

Crisis noemen ze het, het kan niet op
Dat handelen in aandelen blijkt totaal een flop
Gokken met gemeenschapsgelden,in zee met een ijslandse bank ?
Al het geld verdampt ?, van t lachen dat ik jank !
Al heel mijn leven hoor ik op prinsjes dag dat we moeten bezuinigen , dat gezeur is allang niet meer te harden !
Diezelfde clownen van de regering smijten nu met miljarden !
Alle banken komen nu met een claim voor extra zekerheid te verkrijgen .
Als ik het lees , begin ik zo langzamerhand kippenvel te krijgen .
Het geld zou zijn verdampt , zo maar in het niets vervlogen ?
Worden we gewoon niet met zijn allen massaal bedrogen?
Op school geleerd , water verdampt , het is een zegen ,
Wat verderop dan wordt het regen !!
Als de regering zoveel miljarden heeft uit te delen,
Waarom hebben wij , de belastingbetalers dan nooit wat gekregen ?

dinsdag 18 november 2008

Hazelaar

De Hazelaar was een krachtige toverplant: van zijn twijgen maakte men de magische roeden of tovervorken. Doch ze moesten op een heilige nacht, liefst op Kerstnacht gesneden zijn. Op Maria-visitatie (2 juli) plukt men hazeltwijgen en men steekt ze, met buxustakjes, voor de vensters en op de velden om den Booze en het Booze te verjagen. De Hazelaar beschut voor hagel en storm en bliksem.

maandag 17 november 2008

Kwartjes vallen soms jaren later

De sprong van Herman

Herman Brood het prototype van de romantisch-decadente kunstenaar, met zijn keuze voor creatieve zelfvernietiging en alle daaraan verbonden grandeur en misère. Was hij een eeuw te laat geboren, al schijnen nogal wat mensen van nu een idool en rolmodel in hem te zien? Je kunt Brood zien als een narcistische egoïst, die alles en iedereen gebruikte voor de bevrediging van zijn behoeften, vooral aan dope en seks. Of als een begenadigde kunstenaar, die door zijn krachtige scheppingsdrang tot en over de grenzen van zijn geest en zinnen werd gedreven. Of als iemand die het één moest zijn om het ander te bereiken. Brood voerde met zijn intense levenswijze het programma uit dat de 'gedoemde dichter' Arthur Rimbaud in mei 1871 formuleerde in zijn beroemde twee zienersbrieven (in de vertaling van Hans van Pinxteren): "Nu leef ik zo liederlijk mogelijk. Waarom? Ik wil een dichter zijn, en ik werk eraan om een ziener te worden. (...) De Dichter maakt zichzelf tot ziener door een langdurige, mateloze en beredeneerde ontregeling van alle zinnen. Alle vormen van liefde, van lijden, van waanzin; hij zoekt zichzelf, hij probeert alle giffen grondig op zichzelf uit om slechts de quintessens te behouden." Zo wordt hij de "opperste Wijze! Want hij komt tot het ongekende! Omdat hij zijn toch al rijke ziel meer dan wie ook heeft ontwikkeld! Hij komt tot het ongekende, en al zou hij tenslotte, dolgedraaid, het zicht op zijn visioenen verliezen, hij hééft ze gezien! Ook al blíjft hij in zijn sprong naar de ongehoorde, onnoemelijke dingen: er komen andere gruwzame werkers: zij zullen opstaan aan de horizont waar hun voorgangers zijn neergezakt!" Arthur Rimbaud hield zijn experiment ruim drie jaar vol en kwam na diverse omzwervingen in Afrika terecht als ontdekkingsreiziger en handelaar in koffie en wapens. 'Gruwzame werker' Herman Brood had genoeg aan Nederland, maar wijdde zijn hele leven aan het experiment, tot zijn zelfgekozen dood op 11 juli 2001.

donderdag 13 november 2008

Zoek de 10 verschillen


Mijn god, wat een bende, en waar heb ik die sleutels nu gelaten...? Het huis op z'n kop..? Mis! Dit hier is het resultaat van de maandelijkse administratie vanuit het zenuwcentrum. Nog een hele papierwinkel!

maandag 10 november 2008

Een wel erg mooie vliegenzwam (duivels-ei)

De Vliegenzwam: waar en wanneer ?
De Vliegenzwam (Amanita muscaria) is de bekende rood-met-witte-stippen paddenstoel, die vooral langs bosranden en in parken te vinden is. Deze paddestoel leeft namelijk samen met boomwortels en is vooral te vinden bij eiken, dennen en berken. Wie denkt dat paddestoelen alleen in de herfst te vinden zijn, heeft het mis. De Vliegenzwam kan al in juli te zien zijn. Begin dus al vroeg met zoeken! De meeste Vliegenzwammen vind je in het najaar, vanaf augustus. Vooral als het na een droge periode een tijdje flink heeft geregend.

Markant

Een tijdje geleden op het Ruigeland - Noord Groningen
Een hoop bezoekers. En ook deze!!
Een markante kop, die mag zeker op mijn blog..
Een hoop goede muziek ergens in een gebiedje in the middle of nowhere.
ja, zo mag het wel voor mij....

dinsdag 4 november 2008

Stroomstoring..? Ik weet nu waarom

De ene keer is het een helikopter die in de hoogspanningsmast vliegt, waardoor grote delen van het land zonder stroom komen te zitten.
Er zijn nu echter nieuwe aanwijzingen gevonden waarom we soms last hebben van stroomstoringen.

zondag 2 november 2008

Breakfast

Goedemorgen Drinkontbijt,
Wake up! en Yakult.
Cornflakes, muesli, cruesli,
Hero Fruitontbijt (gekoeld);

Aan nieuwerwetse fratsen
geen gebrek bij mijn ontbijt.
Gevarieerd, met vitamines,
vezelrijk of juist eens light

Tussen potjes, pakken, flessen
ben ik soms de draad flink zoek
Gelukkig vind ik regelmatig
in een kastje wat ontbijtkoek